Het Stafier Plusdak is een uniek en volledig geïntegreerde dakoplossing die isoleert, een gezond binnenklimaat mogelijk maakt én energie levert. De hoogwaardige bouwelementen sluiten naadloos op elkaar aan en creëren zo een energiedak dat zowel een hoog rendement realiseert als esthetisch aantrekkelijk is.

Veel voordelen

Het Plusdak wordt gebouwd met BiPV-modules, de dakgeïntegreerde zonnepanelen van Stafier, en dat biedt veel voordelen:

Gemakkelijke installatie

Snel en gemakkelijke dakpansgewijze montage. De PV-modules zijn voorgemonteerd en hebben een waterkerende aluminium onderconstructie. De verwerking van deze zonnepanelen gaat net zo snel als van een dakpan.

Hoog rendement

Ventilatiegaten voorkomen temperatuurstijging en dus de rendementsdrop van zonnecellen. In de aluminium onderframes zijn ventilatiegaten aangebracht zodat elke PV-module afzonderlijk wordt gekoeld door de natuurlijke ventilatie. Dit voorkomt temperatuurstijging onder het laminaat die energie verloren laat gaan, de rendementsdrop. Deze constructie garandeert een maximaal rendement in kWh en het verlengt tevens de levensduur van het zonnepaneel.

Maximale flexibiliteit

Full-roof of een naadloos geheel met de dakpannen; de flexibele standaard is er voor elk gebouw. De zonnepanelen worden geleverd met exact op maat gemaakte aluminium profielen die de dakrand omsluiten zodat altijd een perfecte maatvoering gegarandeerd is. Ook zijn de BiPV-modules afzonderlijk te vervangen. De constructie bevat eveneens een aantal standaard detailoplossingen zoals die voor een rookgasafvoer en de dakgoot. De modules kunnen full-roof geplaatst worden maar ook gecombineerd met dakpannen.

Hoge esthetische waarde

Zonnepanelen die een geheel vormen met het dak doordat ze dakpannen vervangen. Worden de dakgeïntegreerde zonnepanelen (BiPV) full-roof geplaatst, dan wordt het dak afgewerkt met aluminium lijsten die op maat gemaakt worden en de dakrand omsluiten. Combineert u zonnepanelen met dakpannen, dan zijn de modules verzonken in de dakbedekking en vormen ze dankzij een facet ook visueel een mooi geheel met het dak en de dakpannen.

Technisch superieur

Het dak blijft gegarandeerd wind- en waterdicht en er is geen condensvorming in het dak. De bouwkundige staat van deze BiPV-modules is technisch superieur; ze behouden de primaire functie van het dak dat daardoor gegarandeerd wind- en waterdicht blijft, er ontstaat geen condensvorming in het dak en ze zijn bestand tegen winddriven rain waardoor lekkage als gevolg van onder- of overdruk wordt voorkomen.

Plusdak: de solar solution waar alles onder valt

Het Plusdak is de solar solution waar alles onder valt. Dit complete energiedak vormt namelijk de motor en besturing van een woning of bedrijfspand en biedt een duurzame basis voor alle activiteiten in en rond het huis die energie vergen.

Meer weten of constructies bespreken?

In het Stafier Plusdak worden de hoogwaardige en innovatieve dakgeïntegreerde zonnepanelen, BiPV, gecombineerd met isolatieplaat en geïntegreerde dakramen. Plusdak is voor particulieren uitsluitend beschikbaar via de zakelijke markt. Wilt u specificaties ontvangen of een persoonlijk advies voor uw nieuwbouw- of transformatieproject? Neem dan contact met ons op.

© 2018 Stafier Solar Systems B.V. All rights reserved.